Bakır tablo sanat

Bakır tablo sanat

Bakır Tablo sanat bakır işleme,bakır desen,bakır motif ve bakırın üzerine rölyef tekniğiyle yapılan kabartma .Bakır kanvas tablolar bakır kabartma tablolar bakır duvar tabloları
ve istediğiniz ölçüde istenilen desen resim ve yazı yapılabilmektedir
Bakır tablo yapımı çok zor olmasına nazaran sanatın bakır üzerine yansımasını görmek çok daha mutluluk vermekte.Bakır tablolar genelde rölyef adında kabartma işçiliği anlamına gelen teknikle yapılmaktadır.

Bakır tablo sanat cok ozel anlarınızda sevkiklerinize çok değerli bir hediye vermek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz
Bakır tablolar bir çok mekanlara çok güzel anlam katmaktadır

Kabartma sanatının bir kolu olan Bakır kabartma  – rölyef sanatı tarihi M.Ö 5000-3000 yıllarında Anadolu uygarlıklarında ve daha sonra Antik yunanda bakırın işlenmesi ile insan hayatına girmiş ve daha sonraki yıllarda sanat objelerinde kullanılmaya başlayarak günümüze kadar çeşitli formlarda gelişerek gelmiştir. Bakır Rölyef sanatı unutulmaya yüz tutmuş sanatlar arasında olup günümüzde pek az meraklı insanın uğraşı-hobisi olarak az sayıda da olsa devam etmektedir. İşlemesi Alüminyum rölyef ile benzerlik gösterse de bazı farklılıklarla ve farklı eskitme yöntemleriyle Alüminyum rölyeften ayrılmaktadır.

Yapımı: Üzerinde çalışma yapılacak bakır levhada kalınlığına ve motif detaylarına göre çeşitli materyallerden (ahşap, metal, plastik vs.) üretilen kabartma kalemleri-aletleri kullanılır. Genellikle kabartma kalemleri kabartmayı yapan sanatçının kendi kullanımına göre tasarlayıp imal ettiği aletlerdir. Bakır levha yüzeyi temizlenerek işlenecek olan motif yüzeye çizilir. Çizilen motif daha sonra uzaktan-yakına ilkesi göz önünde bulundurularak kabartılmaya başlanır. Her kabartma evresinde kabarması istenmeyen kısımlar çökertilecektir. Çökertme evresi tamamlandığında motif kısmen levhada belirginleşir. Levhanın diğer yüzeyinden de kabartma yapılacak yerler işlenerek çalışmaya devam edilir. Bu şekilde; ön yüzeyden çökertme arka yüzeyden kabartma yapılarak kabartma aşaması istenilen olgunluğa getirilir ve çalışmanın arka kısmına dolgu yapılır. Dolgu aşamasında da farklı yöntemler kullanılmaktadır. Kimisi sıcak slikon kullanırken kimiside sadece alçı çekerek dolguyu yapar. Bana göre en pratik olanı saten alçı+tutkal karışımı su ile kıvamlaştırılarak elde edilen dolgudur ve kuruma süresi diğer tekniklere köre daha kısadır.

Bakır tablo